Кәарҷиа, Заур Гьаргь-иԥа

Заур Гьаргь-иԥа Кәарҷиа (ԥхынгәымза 20 1936 ш., Ҷлоу ақыҭа, Очамчыра араион 2008 ш.) — Аԥсны ашәҟәыҩҩы.

АбиографиаПравить

Диит 1936 шықәса ԥхынгәымза 20, Ҷлоу ақыҭа, Очамчыра араион. Иԥсҭазаара далҵит 2008 шықәсазы. Джуп Ҷлоу ақыҭа.

1959 шықәсазы дҭалоит А. М. Горки ихьӡ зху Аҟәатәи аҳәынҭқарратә педагогтә институт, ихиркәшеит 1964 шықәсазы.

1986 шықәсазы Аԥснытәи аҳәынҭқарратә университет аҭоурыхтә-иуристтә факультет далгоит (латәарада).

Акьыԥхь аҿы дцарҵит а-60-тәи ашықәсқәа инадыркны.

АбиблиографиаПравить

  • Ахышьҭрахь. Аҟәа, 1978 Шықәса;
  • Аблакәа анеиқәшәо. Аҟәа, 1984
  • Аӡаӡаҳәымҭа. Аҟәа, 1987 Шықәса;
  • Ихароу агәыграқәа. Аҟәа, 1990 Шықәса;
  • Аԥсҭазаара амаза. Аҟәа, 1994 Шықәса;
  • Ахаҵа данхаҵоу. Аҟәа, 1994 Шықәса;
  • Ашьаҿақәа. Аҟәа, 1994 Шықәса;
  • Алхас. Аҟәа, 1995 Шықәса;
  • Ахак. Аҟәа, 1996 Шықәса;
  • Ахара азааигәахара. Аҟәа, 1996 Шықәса.

АлитератураПравить

  • Аԥсны аҭҵаарадыррақәа ракадемиа Д. И. Гәлиа ихьӡ зху Аԥсуаҭҵааратә институт, «Аԥсуа поезиа антологиа XX ашәышықәса», Аҟәа-Москва, 2009, ад. 935